Автосервизи и авточасти
ДЕЙНОСТИ
Авточасти - продажба на дребно и едро
Консултации и електронна диагностика
Техническо обучение
Софтуер за диагностика и разглобяване - BOSCH и KOLBENSCHMIDT
Експресна доставка при заявка
ТЪРГОВСКИ МАРКИ

PETRONAS

PETRONAS е малайзийска петролна компания основана през 70-те години на миналия век като държавна компания с правомощия за добив и управление на нефтените находища на страната. Дългогодишната работа в сферата на добив и рафиниране на нефт, както и последващата му обработка до лубриканти, горива и други нефтопродукти нареждат Петронас в топ 20 на световните производители на петрол. В последствие PETRONAS се разраства и придобива собственост върху европейски рафинерии, като главният офис за Европа се базира в Торино, Италия. Понастоящем PETRONAS се намира във водещите топ 5 производители на моторни масла и нефтопродукти.


Портфолиото на PETRONAS включва масла с различни предназначения и свойства, но винаги с едно общо качество – без компромиси по отношение изискванията на автомобилостроителите!

- Syntium моторни масла, произведени с мисъл за извеждане на прекомерната топлина от двигателя, за което помага технологията “Cooltech”. Това са маслата за първоначално вграждане в двигателите на MERCEDES-BENZ. Разбира се продуктите от линията Syntium отговарят на хомологационните протоколи и за Audi, Vw, BMCitroen, Peugeot, Renault и други европейски и азиатски производители.

- Selenia са двигателните масла, препоръчани от Alfa-Romeo, Fiat, Lancia, Abarth, Masetati и Ferrari. Продуктите са произведени за работа в различни агрегати на тези автомобили, в зависимост от горивото, системите за контрол на емисиите и в някои конкретни случаи стила на шофиране.

- Tutela е продуктовата линия трансмисионни масла на Petronas. Покриват необходимите стандарти, наложени от съответните производители както по отношение вискозитет, така и спрямо необходимите спецификации. Налични са масла за автоматични и ръчни трансмисии.

- Urania е гамата масла на Petronas, покриваща спецификациите за двигателни масла при тежкотоварни автомобили. Маслата имат отлични почистващи свойства и задържат образувалите се при горенето сажди които с времето променят вискозитета на маслото и в резултат на това-неговите качества. Технологията “Viscguard” поддържа вискозитета еднакъв през целия експлоатационен период на маслото.

Участието на компанията в моторните спортове на световно ниво започва през далечната 1999г. Тогава Petronas е основен спонсор на отбора BMW Sauber Formula One, както и съсобственик в компанията Sauber Petronas Engineering. От декември 2009г. Petronas е основен спонсор на отбора Mercedes AMG Petronas F1. Petronas спонсорира също и автомобилите на Mercedes от немските DTM серии, камионите на Iveco в рали Дакар и отбора Yamaha MotoGP, сътрудничество което прераства в общия отбор Petronas Yamaha SRT.


Имагинем ЕООД - Всички права запазени